„Jei turėčiau bent vieną pinigėlį, atiduočiau jį Tau, kad galėtum nusipirkti meduolį...“ Viljamas Šekspyras, 1589-ieji."
„Hobiverse“ Skani studija „Jaunasis kulinaras“ tęsia 10 metų jubiliejaus susitikimus! Šia proga kulinarai dovanoja 10 prasmingų susitikimų ir darbų. Juk kulinarija – ne tik maistas, bet ir dalinimasis: žiniomis, patirtimi, geromis emocijomis.
Vyks:
Gal šiandien sunku ir patikėti, kad, regis, toks paprastas dalykas kaip kalėdinis meduolis kadaise buvęs ne tik kulinarijos, bet ir meno šedevru. Kad meduolis buvo karalių pasididžiavimas ir vargšų paguoda. Dar XVII a. Vilniaus amatininkų cechuose buvo kepami ne bet kokie, o puikieji FORMINIAI meduoliai... Negirdėjote apie tokius? Tai išgirsite, pamatysite ir paragausite! Juos mena ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės senoji kulinarija, o savo ištakomis meduolis neabejotinai siekia ikikrikščioniškuosius laikus ir turi gilią apeiginę prasmę. Kartu leisimės į kvapų ir skonių kupiną kelionę, kur senoviniai didingi miestai, sunkiose skryniose saugomos paslaptys... Ne tik klausysitės senųjų Torūnės ir Niurnbergo meduolininkų pasakojimų, apžiūrėsite forminio meduolio lentų kolekciją, bet ir degustuosite dvi senovinio meduolio rūšis, atkurtas pagal autentiškus receptus.
Susitikimo svečiai:
XIX a. kultūros, papročių ir gastronomijos istorijos tyrinėtojos, renginių vedėjos Rūta Krasnovaitė, Lina Krasnovaitė-Siparienė („Filigrania“) ir aktorius Kristijonas Siparis (teatras „Arbatvakariai“).
„Filigrania“ – tai veikla, įkvėpta praeities grožio, pagarbos istorijai ir paveldui.
Teatras „Arbatvakariai“ – gyvoji dokumentika, atgimstanti tautos istorija. Renginio autoriai yra sukūrę daugiau kaip 10 nuotaikingų patyriminių renginių, per kuriuos lyg laiko mašina galima nusikelti į praeitį, patirti, sužinoti, palytėti, paragauti...
Svarbu:
Daugiau informacijos: